Притокът на язовир Студена се покачва

Притокът на язовир "Студена" продължава да се покачва. Данните са подадени от ВиК Перник. Продължава и изграждането на водопровода, който трябва да реши проблема с безводието в града, предаде местната власт.

Кметът на града Станислав Владимиров обясни, че напролет режимът може да стане по-лек. Според него при влажна пролет и още снеговалежи към края на пролетта може да се говори за по-лек режим и дори отменяне на режима на водата.

По думите на Владимиров строежът на съоръжението, което трябва да свърже Перник и София, се движи по график и с много бързи темпове. Той предположи, че няма да се стигне до момент, в който да няма вода в язовира и да не е готово съоръжението.

Община Перник продължава с доставката на минерална вода до перничани, детски градини, училища, социални институции и болници. В тази връзка призоваваме съгражданите ни да ни подават адреси и имена на възрастни, самотни и болни хора, както и на хора с увреждания, семейства с малки деца, които нямат възможност да закупуват вода ежедневно, на които да доставим необходимите количества приоритетно.

Лайвнюз