Category: LiveNews | ОЩЕ

Двама американци и британец с Нобел за медицина

Нобеловата награда за медицина за 2019 г. бе присъдена на американците Уилям Каелин и Питър Ратклиф и британеца Грег Семенца за откритието как живите клетки реагират на присъствието на кислород. Това заяви от Стокхолм Нобеловият комитет към Каролинския медицински институт, предаде БНТ.

Category: LiveNews | ОЩЕ

Какви правила да спазваме при пътуване в чужбина?

Близо 255 000 българи са избрали да почиват извън страната ни миналия месец. Според данните на Националния статистически институт и това лято Гърция и Турция са сред най-предпочитаните дестинации зад граница, предаде БНТ. 

Category: LiveNews | ОЩЕ

Венеция взе на мушка проститутките и пияните туристи

Общинският съвет на Венеция предприе мерки за решаване на проблемите с проститутките и пияните хора по улиците и каналите на препълнения с туристи италиански град, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Category: LiveNews | ОЩЕ

Откриха рядка археологическа находка в Русокастро

На изключително рядка находка попаднаха археолозите при разкопките на монументална сграда в Средновековната крепост Русокастро в бургаската община Камено. Находката показва, че близо до крепостта има светилище от римско време, съобщи БНТ.

Category: LiveNews | ОЩЕ

Тази вечер връчват наградите ,,Аскеер''

Най-старите театрални отличия у нас - наградите "Аскеер" ще бъдат връчени тази вечер в Театър "Българска армия". 29-тата церемония по награждаването на най-добрите актьори, режисьори и спектакли ще сблъска 90 постановки в борба за 10 отличия, предаде БНТ.

Category: LiveNews | ОЩЕ

Ангелкова: Разработваме стратегия за балнео и СПА туризма

Разработва се продуктова стратегия за развитието на балнео и СПА туризма в България, коментира министърът на туризма Николина Ангелкова при откриването  на дискусионна кръгла маса "Туристически район "Родопи" - балнеология и екотуризъм" в с. Баните, предадоха от ведомството.