НСО уволни двама заради инцидента с Росенец

Двама служители на НСО са уволнени за допуснати дисциплинарни нарушения и поведение, което уронва престижа на службата. Други двама служители на ръководни длъжности са наказани с дисциплинарно наказание "предупреждение за понижаване в звание", съобщиха от службата.

И във Варна има задържани при премахване на блокадата

Блокираното с палатки от протестиращи кръстовище пред сградата на община Варна е освободено рано тази сутрин, съобщи комисар Илиян Илиев - началник отдел "Охранителна полиция" в Областната дирекция на МВР, предаде Дарик.

Със светкавична спецакция полицията разчисти всички протестиращи

Светкавична сутрешна акция на полицията в 4.30 часа разчисти палатковите лагери. Някои от хората са били приканени сами да напуснат местата на лагерите. Тези от тях, които са отказали, са отведени в съответните районни полицейски управления, предаде БНР.

Служител на Община Варна и още двама в схемата закопчани за рекет

Схема за изнудване на служител на Община Варна и още двама мъже беше разкрита след разследване по сигнал на собственик на недвижим имот. Тримата са задържани при получаване на подкуп, предаде МВР.

Петър Кърджилов в полицейския бус за разправия с баба с бастун

Петър Кърджилов се превърна в медийна звезда на живо по двете големи национални телевизии - Нова и БТВ. Възрастна жена с бастун се появи при протестиращите и им съобщи, че е от провинцията, гласувала за правителството и смята блокадата на протестиращите за нелегитимна.

Заловиха мащабен крадец на ток за биткойн копачки в София

Незаконен потребител е консумирал електроенергия за над 20 000 лв. месечно, като електроенергията е използвана за захранване на биткойн копачки. Откраднатото количество е равностойно на консумацията на минимум 100 домакинства месечно, съобщиха от ЧЕЗ.