Манолов: Никой не може да ви накара да излезете в неплатен отпуск!

Неплтаен отпуск се взима единствено и само по желание на работника. Това доказва правотата на нашата идея за допълнителен отпуск заради пандемията. В тази мярка има смисъл. Това каза председателят на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов при гостуването си в Канал 3.

В предложението на БСП за безвъзмездни помощи няма особено голям смисъл. Това не е лоша като цяло идея, но въпросът е как да стане това.

За нас 30 дни допълнителен отпуск ще са напълно достатъчни. Тези дни трябва да важат за майки с деца и хора с увреждания. Работодателите не харесват тази идея, но в крайна сметка всичко опира до отношението към служителите.

Видяхме, че имаше хора, на които първата им работа беше да освободят персонала си. Тук говоря главно за хотели и ресторанти. Там спецификата е доста по-различна и когато потръгнат нещата, сигурно ще им е по-лесно да намерят работници, допълни Манолов.

Друго е да затвориш фабрика и после да обикаляш по улиците и къщите, за да търсиш заварчици примерно", даде пример Манолов.

Сезонните работници не трябваше да бъдат пускани. Чартърите с българи, които ще гледат възрастни хора в Австрия, излетяха. Ханс не иска да гледа възрастни хора и затова наема Иван. После тези наши сънародници ще се върнат заразени и тук ще трябва да ги лекуваме. На мен това не ми харесва.
Не искам много да коментирам темата за "баровците", които преди няколко месеца ни казваха от чужбина - Вие там в България нищо не разбирате, а сега се върнаха бързо по родните си места, завърши Димитър Манолов.

Лайвнюз