Белодробната болница в София отново приема пациенти

От днес белодробната болница в София, която беше засегната от пожара в края на миналата година, отново заработи. Днес има трима хоспитализирани, направени са и над 10 лабораторни прегледа в белодробната болница, предаде БНТ.

Отворени са приемни кабинети, диспансерен кабинет, детски кабинет и всичко необходимо за нормалното протичане на работния процес. След пожара в последния ден на миналата година вторият етаж от белодробната болница е напълно неизползваем, а първият е почти незасегнат. Няма и видими щети по двата рентгенови апарата.

Трудно начало на годината за персонала на белодробната болница. В момента хората работят в мини клиника, както я наричат. Клиничната и микробиологичната лаборатория са пренесени в крило от стационара на болницата, а кабинетите са оборудвани с необходимите апарати, за да може персоналът да работи нормално.

Работата по възстановяване след пожара не е спирала от загасяването му до сега.

Въпреки сериозните щети д-р Палавеев вярва, че с подкрепата, която усеща, всичко ще приключи по възможно най-добрия начин.

Дарителската сметка за набиране на средства вече е на сайта на болницата. Все още няма официална версия за възникването на пожара.

Лайвнюз