Манолова: Кризата в Перник скоро ще се превърне в национална

Кризата в Перник скоро ще се превърне в национална криза. Следват Шумен, Търговище, Ловеч, Габрово, Плевен, Сливен, състоянието на язовир "Камчия" за Варна и Бургас. Тази криза тепърва ще става и хуманитарна, и социална. Заради липса на вода се разбра, че ще затварят предприятия в Перник. Това каза Мая Манолова от "Изправи се.БГ" добави тя за БНР.

Здравната каса отмени скъпо и рисково изследване на черния дроб

Здравната каса отмени скъпо и рисково изследване на черния дроб по настояване на пациенти. В новите критерии за лечение на хепатит С отпадна изискването за чернодробна биопсия и са въведени други модерни и щадящи методи. Това, според лекари и пациенти ще повиши достъпа на болните до лечение. Освен тази добра новина, от касата са одобрили и най-новия медикамент срещу вируса на хепатит С за нелечимите досега случаи, предаде БНТ.

Сидеров: Каракачанов носи отговорност за Димов!

Премиерът Борисов се опасява, че ако отстрани Каракачанов от министерския пост, ще падне цялото правителство. Същият страх имаше и спрямо Валери Симеонов, когато го посъветвах да го смени след серия от скандали, за да се свърши нещо добро. След оставката на Симеонов правителството остана стабилно. Това заяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров, съобщиха от пресцентъра на партията.

Белодробната болница в София отново приема пациенти

От днес белодробната болница в София, която беше засегната от пожара в края на миналата година, отново заработи. Днес има трима хоспитализирани, направени са и над 10 лабораторни прегледа в белодробната болница, предаде БНТ.

Предимно слънчево и хладно, вятърът ще отслабва

Над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево, по-късно над крайните югоизточни райони облачността също ще се разкъса и намалее. В западната половина от страната ще е почти тихо, докато в източната ще продължи да духа умерен до силен вятър от север-североизток, но постепенно и там вятърът ще отслабва, предаде НИМХ.

Каракачанов: Мисията ни в Ирак ще се евакуира в Кувейт

В мисията ни в Ирак има двама офицери. Те не изпълняват бойни задачи, а обучават военни. Мисията временно ще се евакуира, докато се изясни ситуацията след смъртта на генерал Касем Солеймани. Логично е да се премести в съседна държава, каквато е Кувейт. Това заяви министърът на отбраната Красимир Каракачанов в ефира на БТВ.

Днес е Богоявление

Православната църква почита днес Богоявление - Йордановден, който е третият по значимост християнски празник през годината. Той е един от дванайсетте Господски и Богородични празници, известен с имената Кръщение Господне, Богоявление или Йордановден.