Забраниха продажбата на алкохол в Еквадор заради короната

Еквадор забрани продажбата на алкохол през уикенда в по-голямата част от територията на страната. Целта е да се предотврати разпространението на коронавируса, предаде кризисния щаб на страната, писа БНТ.

Забраната ще важи за периода от 31 юли да 12 август и ще действа в 18 от 24-те провинции на страната. В шест от тях ще бъде затегнат полицейският час.

В момента общият брой на заразените с коронавирус в Еквадор възлиза на 84 370 души, а смъртните случаи са 5 657. Властите смятат, че още около 3 500 смъртни случая биха могли да са свързани с последици, предизвикани от коронавируса.

В Еквадор през март беше въведено извънредно положение, а през май някои от мерките бяха отслабени. В региони, където епидемиологичната обстановка позволява, частично възобновиха работата си търговските учреждения и общественият транспорт.

По-късно бяха възобновени частично въздушните превози. Продължава да бъде в сила забрана за провеждане на обществени мероприятия, училищата са затворени и са ограничени междуградските пътувания.

Лайвнюз