Терористите бягат от Европа. Страх ги е от коронавируса!

Лидерите на „Ислямска държава“ са разпространили съвети до членовете си по света, в които изрично подчертават, че трябва да избягват пътувания до Европа, съобщава Политико.

След основната препоръка да се избягва Европа, или както я наричат – „Земята на епидемията“, следват съвети за лична хигиена на терористите и инструкции как да си мият ръцете.

Терористичната организация разпространява свой нюзлетър, в който следи разпространението на болестта и подчертава характера на новия вирус и това, че се предава от близък контакт с хора.

В инструкциите, поместени на цяла страница, се казва, че трябва да „намират упование в Бог и да търсят спасение при Него от болестите“, но също така и: „покривайте устата, когато се прозявате или кихате“, последвано от съвет да си мият ръцете по-често.

На онези, които подозират, че може да са се заразили, се казва да стоят далеч от териториите, контролирани от „Ислямска държава“, за да спазят „свещеното си задължение“ да предпазят другите от болести.

Поддържаният от терористите нюзлетър “al-Naba” следи развитието на коронавируса още от началото му, когато съобщиха за появата на нова болест, която „сее смърт и ужас в Китай“, но още от тогава изразява загриженост, че членовете на китайското мюсюлманско малцинство може да предадат заразата на територии, контролирани от ИДИЛ.

Лайвнюз