Бизнесът зове за промени на схемата 60:40

Организациите от АОБР излязоха с искане за изменение и допълнение на Закона за извънредното положение. Според тях едва под един процент от предприятията виждат възможност за запазване на работните места по схемата 60:40, предаде БТА.

ГЕРБ заговори за актуализация на бюджета

Вероятно ще се наложи актуализация на бюджета. Рано да се каже колко ще е дефицитът в бюджета и как ще се харчат парите в бъдеще, защото сме само в третия ден след кризата. Това каза финансовият министър Владислав при гостуването си в БТВ.

ЕЦБ ще изкупи ценни книжа за 750 милиарда евро заради вируса

Европейската централна банка задейства програма за изкупване на ценни книжа за 750 милиарда евро. Мярката е в подкрепа на финансовата стабилност в условията на коронавирус, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Заявленията за безработица в САЩ на исторически връх

Броят на американците, подали заявления за обезщетение за безработица, е нараснал до рекордните 3,28 милиона през миналата седмица, след като редица предприятия прекратиха временно дейност и освободиха работници като част от усилията на САЩ да ограничат разпространението на коронавируса, предаде Блумбърг, цитирана от Инвестор.

Има скрито понижение на цените на имотите

Активността на банките, свободният финансов ресурс, платежоспособността и завишената инвестиционна култура на купувачите ще кореспондират с отстъпчивостта на продавачите и това ще запази имотния пазар интензивен, според Румяна Александрова от агенция за недвижими имоти.