Само 51 млн. лева са стигнали до бизнеса по обявените схеми

Правителството е закъсняло със социално-икономическите мерки във връзка с кризата с COVID-19. Само 51 млн. лева са стигнали до бизнеса до момента, което е изключително малко на фона на обявените милиарди за подкрепа. Това споделиха Васил Велев и Огнян Атанасов при гостуването си в Нова.

БСК: Възможно е да има втора вълна на безработица!

Пикът на безработицата у нас вследствие на пандемията от коронавирус беше достигнат през април-май, като след това последва спад. През последните седмици обаче броят на безработните отново расте. Това донякъде се дължи на очакванията за по-висока сезонна заетост, които не се оправдаха. Това каза в Томчо Томов, ръководител на Националния център за оценка на компетенциите към Българска стопанска камара при гостуването си в Блумбърг ТВ България.

Икономиката на еврозоната бележи най-силен срив от 1995

През месеците от април до юни брутният вътрешен продукт (БВП) на еврозоната се е свил с 12,1 процента на тримесечна база, съобщи статистическата агенция Евростат в петък в първоначалната си оценка, цитирана от Инвестор.

БВП на Германия с най-големия спад от 1970 насам

Германската икономика ще завърши второто тримесечие с безпрецедентен спад в икономическата активност поради условията, продиктувани от пандемията от коронавирус, според доклад, публикуван днес от немската централна банка – „Бундесбанк“, отбеляза БНТ.

Цената на петрола расте заради надежди за стимули и по-слабия долар

Цените на петрола продължават възхода си във вторник, подкрепени от очакванията за допълнителни стимули в САЩ и възстановяването на търсенето в Азия на фона на икономическия рестарт, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Лагард: Има реален риск от фалит на малките компании!

Европейската централна банка трябва да запази своята „предпазна мрежа" поне до юни 2021 година, за да подкрепи икономиката на еврозоната. Това каза управителят на Европейската централна банка Кристин Лагард, разпространи Инвестор.

Бизнесът зове за промени на схемата 60:40

Организациите от АОБР излязоха с искане за изменение и допълнение на Закона за извънредното положение. Според тях едва под един процент от предприятията виждат възможност за запазване на работните места по схемата 60:40, предаде БТА.