Експерт: ГЕРБ са готови на всичко, за да изкарат целия си мандат!

ГЕРБ са готови на всичко, за да изкарат целия си мандат. Ние сме на 7 месеца от избори. Няма такава цена, която ГЕРБ да не може да плати. Нито този проект на Конституция ще стане Конституция, нито вносителите му ще бъдат сигурни, че именно те ще пишат Конституцията. Това каза социологът доцент Антоний Гълъбов при гостуването си в България Он Ер.

За мен е важно да не бъде затварян разговорът до сегашния проект. Имаме нужда от ново административно-тереториално разделение. Има изключително сериозни конституционни въпроси. Големият въпрос е кои ще бъдат партиите, които ще се възползват от възможността, защото тя е реална", обясни специалистът.

Протестът губи своя граждански профил - на преден профил излизат партийни ядра. Колкото по-малко е граждански протестът, толкова повече той ще търси радикализация. Нямаме навика да благодарим на полицаите и на гражданите, че успяха да задържат да няма насилие досега. Ако тези протести имаха легитимни организатори, те можеха да носят отговорност за сигурността на хората, заяви доц. Гълъбов.

Полицията беше изключително толерантна спрямо протестиращите, въпреки проявената към служителите на реда агресия. В други страни картината би се развила по друг начин. Факт е, че българската полиция има толеранс по отношение на този тип действия. Факт също е, че тяхното търпение може да се изчерпа. Не трябва да се застрашават здравето и живота на полицаите, заключи експертът.

Лайвнюз