Андрей Райчев: САЩ ни изнасилиха да подпишем за Ф-16!

Не виждам голяма разлика между позициите на Бойко Борисов, Красимир Каракачанов, Румен Радев. САЩ ни изнасилиха да подпишем за тази сделка и ние ще го подпишем. Това каза всоциологът Андрей Райчев при гостуването си в БТВ.

САЩ са номер 1 и те се грижат за нашата национална сигурност. Европа няма армия и за нейната защита се грижи САЩ. Няма как да не подпишем. Българските политици се опитаха да запазят достойнство и мисля, че се справиха. 

Какво да каже Радев - излизаме от НАТО? Единственият начин да запази достойнството си беше да наложи вето, допълни Райчев.

"При Обединени патриоти е ясно, че вече няма коалиция. ВМРО показаха, че и сами могат да влязат в парламента. Другите две партии събраха по-малко гласове от кметицата на "Младост". Всичко ще стане ясно след местните избори. 

Трябва да видим кои ще са кметове на София, Пловдив и тогава ще говорим дали може да се запази голямата коалиция. От години е видно, че ГЕРБ и ДПС гласуват заедно по важните теми. Това се случи сега за субсидиите, машинното гласуване, Ф-16", допълни Райчев.

Лайвнюз